Кириленко відмовився говорити на Софійській площі

Субота, 22 січня 2011, 18:37

Лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко не захотів виступати перед присутніми на Софійській площі.

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, ведучий зборів на площі побачив Кириленка, який стояв біля сцени, і запросив його до слова. Але Кириленко не захотів виходити на сцену.

Водночас у прес-службі партії "За Україну!" повідомили, що Кириленко не планував виступати на Софіївській площі.

"В'ячеслав Кириленко лише взяв участь у святковому богослужінні, яке проводив патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба партії, "після закінчення молебню Кириленко поспілкувався з людьми, які зібралися на Софіївській площі".

Як відомо, Кириленко виступав у суботу на Контрактовій площі, де проходила акція з нагоди Дня Соборності, організована "Фронтом змін".

Крім того, депутат від НУНС Тарас Стецьків, виступаючи на Софійській площі, заявив, що "Народна самооборона" закликає організувати народний фронт і повторити Майдан.

"Напевно, вже ні в кого немає сумнівів в тому, хто прийшов до влади. До влади прийшла орда. Найбільша натуральна антиукраїнська орда, яка діє за тим же принципом, за яким діяли більшовики і комуністи, - терором і залякуванням", - зазначив він.

Депутат звернув увагу на переслідування опозиційних політиків і активістів "податкового майдану".

У такій ситуації, за його словами, єдиний подарунок, який суспільство може зробити цій владі, - це роздробленість і роз'єднаність.

"Тому потрібно створювати широкий народний фронт боротьби з цим режимом, до якого мають увійти всі партійні і безпартійні, віруючі і невіруючі, громадські діячі і політики", - заявив Стецьків.

"У кожному місті і селі ми повинні розгортати боротьбу, ми повинні спиратися на українську самоорганізацію і показати їм (владі), що вони - тимчасове явище на цій землі", - підкреслив депутат.

Він також зазначив, що у 2004 році був одним з організаторів Майдану, успіх якого був забезпечений завдяки єднанню і злагодженій роботі.

"Ми тоді перемогли тільки тому, що були заодно. Ми були дисципліновані, ми слухали своїх керівників і добре знали свою мету. І це ми повинні повторити зараз", - сказав Стецьків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News