Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратник Луценка заявляє, що міліція його очорнила

Понеділок, 24 січня 2011, 22:27

Керівник Сумської облорганізації "Народна самооборона" Іван Боршош подасть скаргу до прокуратури на УМВС України в Сумській області за наклеп.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Як відомо, у суботу ввечері після мітингу до Дня Соборності у Сумах невідомі схопили Боршоша і посадили в автомобіль.

"Ми з однопартійцями поверталися із мітингу. У цей час до нас підійшли люди у чорній спецформі та звинуватили мене у порушенні закону "Про тишу". Я попросив їх представитися, але вони робити це відмовилися, також як і показувати документи", - розповів політик.

За його словами, потім до них підійшла допомога, загалом стало 12 міліціонерів.

"Мене посадили у "воронок", забрали барсетку з телефоном, після чого кудись повезли, нічого не пояснюючи. У пуховику в мене був другий телефон, із якого я подзвонив партійному керівництву і повідомив, що мене викрали", - розповів Боршош.

"Возили мене хвилин 25, але де саме - сказати не можу, тому що не було видно. Потім машина зупинилася на вулиці Першотравневій, неподалік від міськвідділу міліції, викинули барсетку і мені сказали виходити, після чого поїхали", - уточнив він.

Після того, як Боршош зателефонував керівництву обласного УВС і зажадав пояснень, на місце прибув один із заступників начальника УВС, який викликав командира, що проводив затримання.

"Проте пояснень у зв'язку з чим мене затримували, мені так і не надали. Також не було ніяких повісток або протоколів. Наступного дня - у неділю - мені зателефонували від імені керівника облміліції Петра Дяченка і пропонували зустрітися, поговорити, мовляв, правоохоронні органи намагаються залагодити конфлікт", - зазначає політик.

"Я прибув до кабінету начальника Сумської міської міліції Володимира Пахомова, але розмови не відбулося: я зажадав вибачень за незаконне затримання, на що отримав відмову. Натомість, через кілька годин на офіційному сайті УМВС України в Сумській області з’явилась інформація, начебто я був напідпитку, без документів і т. д", - уточнив керівник облорганізації.

"Насправді ж я був тверезим, а особам, що мене затримували, я показав свій паспорт громадянина України... Мені також цікаво, чи не було це затримання замовним, адже на мітингу з нагоди Дня Соборності України я різко критикував діючу владу", - розповів Боршош.

За його словами, заява до прокуратури буде подана вже найближчим часом.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування