Третю справу Луценку "шиють" за чорну ікру. Слідство завершено

Четвер, 27 січня 2011, 09:31

По третій справі, порушеній проти Юрія Луценка, екс-міністру внутрішніх справ інкримінують розтрату понад 600 тисяч гривень.

Про цей в інтерв'ю "Сегодня" розповів адвокат Луценка Ігор Фомін.

За його словами, досудове слідство у справі щодо екс-міністра завершено.

"Інкримінована сума розтрати за останньою справою - понад 600 тисяч гривень за 2008 і 2009 роки. Ці гроші були витрачені на оренду залу в палаці "Україна", нагороди міліціонерам та їх вдовам, квіти та святковий стіл", - сказав він.

У свою чергу дружина Луценка Ірина дивується, як її чоловікові можуть ставити в провину занадто шикарне святкування Дня міліції.

"Виходячи з простої логіки, зрозуміло, що чоловік не міг допустити порушень в організації свята. По-перше, гроші на нього передбачаються бюджетом МВС ще на початку року, і жодної зайвої копійки витратити не можна. По-друге, на святі були присутні перші особи країни. У тому числі екс-президент Віктор Ющенко. Очевидно, заходи такого рівня не проводять з порушеннями!", - сказала вона.

Водночас джерело газети в МВС висловило іншу думку.

"У 2008-2009 роках багато пенсіонерів міліції навіть запрошень до "України" не отримали! Наше професійне свято відзначали політики. Причому, так шикарно, як ніколи. Столи від чорної ікри ломилися!", - сказав співрозмовник.

Крім того, за його словами, Луценко роздаровував нагородну бойову зброю (один пістолет від 5 тисяч гривень), що не передбачено в бюджеті.

Однак, за словами Фоміна, у матеріалах справи про зброю не йдеться.

Дружина Луценка також розповіла, що її чоловік у СІЗО "почувається добре як фізично, так і морально".

"У камері атмосфера нормальна. Чоловік читає газети і журнали. Робить зарядку. А ось книги передати йому нам не дозволили. Втім, як і багато продуктів харчування. Наприклад, молочні. Їх доводиться замовляти через спеціальну службу. Там вони коштують дорожче. Але куди подітися?", - зазначила вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування