Кримському екс-спікеру "шиють" ще одну справу

П'ятниця, 28 січня 2011, 10:35

Щодо екс-спікера кримського парламенту Анатолія Гриценка порушено ще одну кримінальну справу.

За інформацією ZN.UA, дана справа, як і попередня, порушена за статтею 365 Кримінального кодексу - "перевищення влади або службових повноважень".

За інформацією видання, Гриценка звинувачують у заниженні орендної ставки при здачі в довгострокову оренду на 30 років котеджу апартаментів санаторію Верховної Ради Криму "Росія".

"Прокуратурою встановлено, що підозрюваний прийняв рішення про передачу котеджу апартаментів в оренду без винесення питання на розгляд Верховної Ради Криму за явно заниженою орендною ставкою", - йдеться у публікації.

"У результаті, за даними слідства, нанесений збиток становить майже 200 тисяч гривень", - пише газета.

Як зазначає видання, у 2008 році котедж апартаментів був зданий в оренду на 30 років ТОВ "Будівельна компанія профспілки працівників МВС". Орендна ставка склала всього 3%.

"У тому ж році після перевірки, що проводилася кримським главком МВС та Генпрокуратурою України, було порушено кримінальну справу за тими ж фактами, які вказуються в новій кримінальній справі щодо екс-спікера", - йдеться у статті.

Однак, за словами екс-начальника кримського главку МВС Геннадія Москаля, "справу по-тихому закрили".

Як відомо, у четвер Центральний районний суд Сімферополя обрав Гриценку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Попередня кримінальна справа порушена за фактом незаконного вилучення земель з користування військового радгоспу "Азовський" (Ленінський район).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News