Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: влада втручалася у футбольні справи

П'ятниця, 28 січня 2011, 22:40

Представники влади втручалися в діяльність футбольних організацій.

Про це заявив екс-президент Леонід Кравчук в ефірі Шустер Live.

За словами Кравчука, в нього є багато прикладів такого втручання.

"У грудні місяці підтримали ідею розбудови чемпіонату, ідею припинення цієї хуторянської гри навколо Федерації футболу України, 22 організації. В січні, під впливом прямих втручань губернаторів, заступників, від уряду, міністра, залякування, тиск - вже жодна не підтримала", - зазначив екс-президент.

"Президент України має доручити своїй адміністрації, може, пану Льовочкіну, зателефонувати в УЄФА, самому Блаттеру (президент ФІФА Йозеф Блаттер), і сказати, що президент України звільнив з посади тих губернаторів і заступників, які прямо, а є протоколи і докази, в тому числі на відеоплівках, втручалися, здійснювали тиск на організації", - сказав він.

"Це найшвидший шлях. Це шлях врятування ситуації", - заявив Кравчук.

Крім того, він сказав: "В мене таке враження, що оточення президента, і ті люди, які займаються сьогодні футболом, не розуміють історичної ролі, значення для держави, її іміджу та авторитету, проведення в цій країні чемпіонату...На мою думку, цих людей треба вивести з влади, спортивної влади".

У свою чергу присутній у студії російський опозиціонер Борис Нємцов зазначив: "Є два крупні чиновники світового рівня - Блаттер і Платіні (президент УЄФА Мішель Платіні), яким ви нічого не поясните. Вони вас у труні всіх бачили".

"Вони вам сказали: або ви виконуєте, що ми вам кажемо, або не буде чемпіонату. Вони не будуть з вами вступати в дискусію. Їм здається, можливо, вони помиляються, але їм здається, що влада втручається у справи Федерації футболу. І цього достатньо", - сказав він.

"Якщо їм здається, то ви маєте перехреститися, і робити все, що вони вам говорять. Якщо ви будете робити свої дурості - у вас не буде чемпіонату", - зазначив Нємцов.

"Питання стоїть просто: або Суркіс (глава Федерації футболу України Григорій Суркіс), або чемпіонат тут, в Україні. Яка психічно здорова людина обере зміщення Суркіса?", - заявив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування