На круглому столі Табачника покритикували владу

Субота, 29 січня 2011, 17:56

Двомовність України є для країни перевагою, а не проблемою.

Про це заявив міністр освіти Дмитро Табачник на круглому столі, який провела створена за його ініціативою громадська організація Собор громадянської злагоди.

"Будь-хто з громадян України від народження має доступ до двох океанів інформації, двох великих культур. Україна може повною мірою користуватися цією перевагою для підвищення конкурентоспроможності в європейському співтоваристві та у світі в цілому", - сказав міністр.

У прийнятій учасниками зустрічі заяві йдеться, що "у період 2005-2009 років населення окремих регіонів української держави присвоїло собі право говорити від імені всієї країни, лише свій діалект видаючи за правильну українську мову".

"Лише свої звичаї вважаючи гідними наслідування і поширення, лише свою версію християнства - канонічною, лише себе - повноцінними громадянами", - зазначили учасники зустрічі.

"Заявляємо про підтримку перших кроків діючої влади, однак вжиті заходи явно недостатні. Небезпека націоналістичного реваншу зберігається. Влада повинна більш рішуче і послідовно відстоювати громадянську єдність країни", - йдеться у заяві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування