Побитий у Полтаві хлопець каже, що міліціонери вимагали відсотки

Понеділок, 31 січня 2011, 13:22

Юрій Стеценко, якого 28 січня побили співробітники МВС у Полтавській області, підтверджує, що він не є журналістом.

Про це Стеценко повідомив "Телекритиці"

"Я не є журналістом, я не знаю, чому так написали. Я раніше співпрацював з 5-м каналом -  у мене було обладнання, яке я надавав каналу в користування", - сказав він.

Стеценко спростував, що причиною нападу правоохоронців є журналістська діяльність. За його словами, побиття пов'язане з комерційною діяльністю його батька:

"Мій батько володіє 25% ТОВ "Моторс-Сервіс", наразі там проходять суди. Правоохоронці сказали мені: "Передай батькові, щоб переписав свої відсотки, ми скажемо на кого. А не перепишеш, то ми тебе вб'ємо".

На запитання, чи показував він журналістське посвідчення співробітникам карного розшуку, Стеценко відповів, що не має посвідчення працівника ЗМІ, а правоохоронцям пред'являв посвідчення Союзу лівих сил, у якому він є заступником голови партії у Полтаві.

Стеценко повідомив, що звернувся із заявою до міської та обласної прокуратури і до начальника УМВС.

На сайті УМВС у Полтавській області зазначається, що наразі створена спеціальна комісія обласного управління міліції, яка перевірить факт побиття Юрія Стеценка.

У неділю повідомлялося, що 25-річного журналіста представництва "5 каналу" у Полтаві Юрія Стеценка працівники міського управління внутрішніх справ силою привезли до відділку міліції, де били кілька годин нібито домагаючись зізнання у крадіжці трактору.

Згодом керівник центру у зв'язках із громадськістю обласного УМВС Юрій Сулаєв заявив, що Стеценко не має відношення до ЗМІ, а лише в 2009 році як оператор допомагав представнику "5 каналу" в перегонці матеріалу, і тоді отримав акредитаційне посвідчення.

За словами Сулаєва, в міськуправління міліції Стеценко був доставлений як свідок у справі про крадіжку, і після допиту на ньому не було видно ні синців, ні подряпин. Більше того, керівник прес-служби каже, що Стеценко, залишаючи будівлю міськуправління, розписався, що не має претензій до правоохоронців.

Сулаєв також повідомив, що 10 листопада 2010 Жовтневий райсуд Полтави виніс вирок Стеценку за шахрайство. Він був засуджений до 4 років позбавлення волі з двома роками відстрочки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування