Звільнення чиновників можуть перевершити очікування

П'ятниця, 11 лютого 2011, 15:01

Число звільнених у результаті адміністративної реформи чиновників може перевищити очікувані 30%.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україну" повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.

"Це не той випадок, коли, як у 2005 році, 22 тисячі працівників втратили роботу, бо мали інші погляди і необережно підтримували якусь політичну силу чи політика. Зараз мова йде про принципово інше: як оптимізувати функції", - сказав він.

"Функціональний поділ є наріжним каменем реформи. Тому навіть висококваліфіковані працівники, якщо їх функція вже не потрібна, змушені перекваліфіковуватися", - заявив міністр.

"Яка саме кількість втратить роботу? Індикативна цифра названа в указі президента - 30%. Але, враховуючи аналітичні матеріали наших фахівців, а також експертів з країн ЄС та Північної Америки, вимальовується дещо інша цифра", - зазначив Лавринович.

За його словами, "не виключено, що внаслідок наведення функціонального порядку, кількість скорочень може перевищити 30%".

Міністр підкреслив, що, якщо під словом "чиновник" розуміти всіх державних службовців, то в Україні їх поки що близько 300 тисяч, якщо сюди додати службовців, які працюють у системі МВС і податкової служби, то це близько 370 тисяч.

Якщо врахувати і службовців органів місцевого самоврядування - це ще майже 100 тисяч, пише видання.

"Загалом у цій справі є над чим попрацювати окремо. У нас сьогодні є кілька десятків тисяч державних службовців, у яких ніколи не було функцій і завдань державної служби", - додав Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування