Грищенко не хоче паралелей між Україною та Єгиптом

Понеділок, 14 лютого 2011, 10:47

Боротьба з корупцією та проведення системних економічних реформ будуть нерозривно пов’язані із зміцненням та розвитком демократії в Україні.

Про це пише міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в своїй статті "Після невдачі помаранчевої революції Україна рухається вперед", опублікованій в американській газеті Wall Street Journal, передає прес-служба МЗС.

"Економічні реформи, професійна армія, достойні пенсії та інше – такими були грандіозні обіцянки, які звелися нанівець за роки "помаранчевого" правління", - пише Грищенко.

"В результаті на президентських виборах цим лідерам відмовив у довірі власний народ. Нова реформаторська влада проводить успішну модернізацію України", - підкреслює в публікації Міністр закордонних справ.

На думку Грищенка, команда Віктора Януковича принесла Україні стабільність, а також необхідні, хоча і важкі реформи, які були високо оцінені численними міжнародними спостерігачами, включно із Міжнародним валютним фондом.

При цьому він зауважує, що якими б не були успіхи українського керівництва, воно готове до чесної дискусії з її американськими друзями щодо того, що можна було б зробити інакше.

"Напевно, автор опублікованої Wall Street Journal редакційної замітки "Розчавлений помаранч" (7 лютого) керувався добрими намірами. Проте, як часто трапляється із зовнішніми спостерігачами подій в Україні, добрі наміри призвели до неправильних висновків", - додав він.

Грищенко також додав, що "проводити паралелі між Києвом та сьогоднішніми Тунісом і Єгиптом просто неправильно".

"Ви кажете, що помаранчева влада в Україні була "розчавлена" і провалилася на виборах. Проте дозволю собі нагадати, що це було зроблено не нинішньою владою, а українськими виборцями, яким "помаранчеві" лідери обіцяли так багато, а виконали так мало", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування