Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог упевнений, що Онопенко вже щось пообіцяв Януковичу

Вівторок, 15 лютого 2011, 18:28

Глава Верховного Суду Василь Онопенко знайшов спільну мову з владою, про що свідчать події з його зятем і дочкою.

Про це заявив глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Так, Фесенко, відповідаючи на питання, чи можуть підсумки зустрічі глави ВСУ з президентом Віктором Януковичем свідчити про те, що Онопенко знайшов спільну мову з владою, сказав: "Це досить очевидний логічний ланцюжок".

На думку політолога, зустріч голови ВСУ і президента зняла "проблемну ситуацію, після чого виник ланцюжок наслідків, які ми бачимо".

Як відомо, у вівторок Генпрокуратура закрила кримінальну справу щодо дочки Онопенка Ірини, а також його зятя, екс-заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука випустили з СІЗО під підписку про невиїзд.

"Звичайно, ця ситуація не класична для західної демократії. Але вона цілком вписується в наші політичні та правові реалії", - зазначив політолог.

Тепер, за словами Фесенка, інтрига збережеться в тому, про що саме домовилися президент і глава ВСУ.

"Не секрет, що йде боротьба за почесний пост голови ВСУ. Не секрет, що на нього претендує Ківалов. На що погодився Онопенко - на роботу з владою або добровільну відставку - побачимо далі", - зазначив політолог.

Як відомо, у понеділок, після зустрічі з президентом, голова ВСУ Онопенко заявив: "Я не раз підкреслював, що президент ставить перед українським суспільством, перед юристами, перед суддями абсолютно чіткі завдання: суди повинні бути доступні, об'єктивними, справедливими".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування