Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Батьківщини" є відео й усі дані щодо "операції" СБУ в її офісі

Понеділок, 21 лютого 2011, 08:59

У БЮТ є відеозаписи, на яких зафіксований п’ятничний візит співробітників СБУ в офіс партії "Батьківщина".

Про це сказав заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль газеті "Комерсант-Україна".

"У нас є всі дані: прізвище, ім'я, по-батькові, звання начальника відділу, який керував цією операцією, є відео, на якому також зафіксовані номери машин", - сказав він.

Разом із тим, за словами депутата, з проханням надати цю інформацію для проведення перевірки з СБУ "ніхто офіційно не звертався".

Як відомо, у п'ятницю депутати "БЮТ-Батьківщини" і лідер політсили Юлія Тимошенко заявляли про спробу штурму офісу "Батьківщини" представниками СБУ.

Як пізніше заявила Тимошенко, "перша атака" була відбита, тому що "спрацювала інформаційна хвиля".

Депутат Андрій Кожем’якін розповів, що близько 11.00 18 лютого в офіс "Батьківщини" прийшли чотири представники СБУ, які назвалися співробітниками департаменту контррозвідувального захисту економіки держави.

"Старшим серед них був офіцер Горбенко, який повідомив, що в них є розпорядження Генпрокуратури, підписане слідчим, який допитував Юлію Тимошенко, про виїмку (документів) і, можливо, якщо знадобиться, про проведення обшуку приміщень партійного офісу з метою виїмки електронних носіїв і головного центрального сервера партії "Батьківщина", - повідомив Кожем’якін.

У Службі безпеки України спростували інформацію про "штурм" і зажадали вибачень від БЮТ.

"Просимо БЮТ надати прізвища свідків, до яких нібито зверталися представники СБУ, прізвища цих співробітників, записи камер відеоспостереження офісу", - заявила керівник прес-служби СБУ Марини Остапенко.

За її словами, Ігор Горбенко в рапорті доповів, де перебував 18 лютого з 9.00 до 15.00. "Він виконував службові обов'язки, але на Турівській його й близько не було і нікого іншого зі співробітників СБУ теж там не було", - сказала керівник прес-служби СБУ.

Той факт, що парламентарі згадали саме Горбенка, у відомстві пояснили тим, що напередодні він повинен був вручити повістку дружині народного депутата фракції "БЮТ-Батьківщина" Руслана Лук’янчука. "Він (Горбенко) зателефонував їй додому, представився - так вони й дізналися прізвище", - сказала Остапенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування