Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Дорожній контроль" каже, що київського ДАІшника не провокували

Вівторок, 22 лютого 2011, 14:01

23 лютого Оболонський райсуд Києва проведе перше засідання у справі за фактом того, що співробітник ДАІ силою витягнув активіста "Дорожнього контролю" з автомобілю.

Про це повідомляє громадський проект "Дорожній контроль", нагадуючи, що наприкінці грудня 2010 року працівник ДАІ чинністю в Києві витягнув з автомобіля активіста Руслана

У відношенні ДАІшника порушили кримінальну справу за ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу. Близько місяця тривало слідство. Були опитані всі фігуранти справи, проведена очна ставка.

На даний момент справу передано до Оболонського районного суду. Перше засідання у кримінальній справі, відповідно до повістки на ім'я Р. Шапошникова, призначене на 23 лютого, о 9:45.

"Дорожній контроль" спростовує думку, що активіст спеціально провокував працівників ДАІ: "Ця інформація не отримала свого підтвердження".

Організація зазначає, що не має права розголошувати матеріали досудового слідства, а тому не може надати "докази брехливості обвинувачень убік автомобіліста".

"Провокаційні заяви убік "ДК" - не більш ніж стандартна поведінка ДАІ", - говориться у повідомленні.

За інформацією "Дорожнього контролю", покарані були не лише винний інспектор, але й його напарник разом із керівництвом.

Зокрема, працівник ДАІ Канунников А.В., який зупинив активіста, отримав дисциплінарні санкції у вигляді попередження про неповну службову відповідність. Крім цього, "Дорожній контроль" подав позов в Окружний адмінсуд Києва з проханням визнати дії Канунникова незаконними в частині безпричинної зупинки транспортного засобу.

"Що ж до керівництва, то командир загону роти ДПС полку ДПС отримав сувору догану, а заступник роти ДПС - догану", - зазначається у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування