Арбузов розповів, де він узяв 150 мільйонів

П'ятниця, 25 лютого 2011, 16:51

Голова Нацбанку Сергій Арбузов заявляє, що заробив 150 мільйонів гривень у комерційному банку.

Про це він сказав в інтерв'ю Zn.ua, коментуючи відповідну інформацію у його декларації про доходи.

"Гроші були зароблені, коли я працював у комерційному банку. Я робив інвестиції, досить давно працюю в банківській системі, розумію, що таке інструмент ОВДП, інші інвестиційні інструменти, а 2008-2009 роки взагалі відрізнялися динамічністю цін на активи...", - сказав Арбузов.

"Насправді смішна історія виходить. Де ці 150 мільйони фігурують? У декларації. Раз у декларації - значить, податком вони обкладені. Це результат, який підтверджений первинними документами - відповідними договорами, і він перевірявся податковою адміністрацією", - додав він.

"І якщо б я не був у стані вдало вкласти свій капітал і заробити, то який же з мене був би комерційний банкір? Як же я буду керувати чужими грошима, якщо своїми управляти не можу?", - зазначив голова НБУ.

Арбузов також пояснив, чому він відмовився від ідентифікаційного коду.

"У мене є код - я використовую для цього номер паспорта. Для цього я звернувся до податкової - мені там відмовили. Після цього я звернувся до суду, і мені там дозволили використовувати для ідентифікаційних потреб номер паспорта. Я не роблю операцій без ідентифікації - кожну з них ідентифіковано номером паспорта", - сказав він.

Як відомо, у декларації 34-річного Арбузова значився отриманий в 2010 році дохід у розмірі 150 млн гривень. На запит "Української правди" Арбузов відмовився надавати іформацію про джерела таких прибутків.

Крім того, Арбузов за рішенням суду може не користуватися ідентифікаційним кодом.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування