Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Редактор телеканалу стверджує, що ПР не примушувала знімати з ефіру сюжет

Неділя, 27 лютого 2011, 15:28

Інформація про те, що гендиректор СТБ Володимир Бородянський зняв з ефіру сюжет про акції Партії регіонів у п'ятницю не відповідає дійсності.

Про це "Українській правді" заявив головний редактор новин СТБ Олексій Мустафін.

"Не відповідає дійсності твердження, що пан Бородянський знімав якийсь сюжет з ефіру 25 лютого. Це, по-перше, не входить у його обов'язки, а, по-друге, у новин СТБ є головний редактор, який поки здатний приймати рішення", - сказав він.

Мустафін зазначив, що особисто прийняв рішення не ставити окремий сюжет про мітинги Партії регіонів в ефір, не консультуючись з представниками регіоналів.

"Я впевнений, що демонстрації, які організувала Партія регіонів у цей день, не просто безглузді, але...вони не є подією загальнонаціонального масштабу, яка б заслуговувала окремого сюжету в будь-яких новинах", - сказав головний редактор.

"Я розумію, що у будь-яких журналістів є стосунки з політиками. Я можу припустити, що якийсь конфлікт з регіоналами був, і появою сюжету в ефірі намагалися щось довести регіоналам", - заявив він.

За словами Мустафіна, у випуску програми "Вікна" на СТБ була згадка про ці мітинги. Але, підкреслив він, ці події були згадані "як елемент, який супроводжував спілкування Януковича в прямому ефірі".

Коментуючи заяву прес-служби Партії регіонів, в якій "один із загальнонаціональних каналів під умовною назвою "С... Б" був звинувачений "в інсценуванні подій та розповсюдженні недостовірної інформації", він сказав: "Порадив би партії, назва якої на "П" починається, а на "-ів" закінчується, більше уваги приділяти більш істотним речам".

У свою чергу, депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що зв'язувалася з Бородянським з приводу дій журналістів СТБ і вимагала "балансу і адекватного ставлення до ситуації".

"Володя Бородянський сказав, що він все зрозумів і було дослівно від нього таке питання: "А що ти від мене хочеш почути?". Я сказала: "Нічого. Я хочу просто щоб ти знав, що такий конфлікт є", - зазначила вона.

За словами депутата, після того, як вийшла заява прес-служби Партії регіонів з цього приводу, їй зателефонував Мустафін і "на підвищених тонах" сказав, що Партія регіонів "зіпсувала з ними відносини".

"Переговори закінчилися тим, що програли всі ... Цензура може бути тільки там, де чиста журналістика. А там, де є фальшивка, там, де є псевдожурналістика, де взагалі є інсценування - про яку свободу слова йдеться", - додала вона.

Водночас Мустафін підтвердив, що зв'язувався з Бондаренко і висловив думку, що подібні випади на адресу телеканалів неприпустимі.

"Я її запитав: чого ви добиваєтеся такими заявами? Вона сказала, що журналісти СТБ Партію регіонів ненавидять. Я сказав: "Подібними речами ви не тільки не покращуєте ставлення до вашої партії, а тільки погіршуєте", - зазначив він.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомили, що Партія регіонів змусила телеканал СТБ зняти з ефіру сюжет про те, як відбувалася підготовка до телепроекту "Розмова з країною".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...