Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича суддям пропонували посаду за зняття Онопенка?

Понеділок, 28 лютого 2011, 09:13

В адміністрації президента суддям Верховного суду обіцяли посаду заступника голови ВСУ за висловлення недовіри Василю Онопенку.

Про це заявило газеті "Комерсант-Україна" джерело в Верховному суді, хоча заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов спростовує причетність адміністрації президента до підготовки відставки Онопенка.

Джерело у Верховному суді стверджує, що в лютому суддів ВСУ викликали на "співбесіду" в адміністрацію президента.

"В обмін на голосування за висловлення недовіри Онопенку обіцяли посаду заступника голови Верховного суду", - повідомив співрозмовник газети. За його словами, "співбесіди" проводить один із високопоставлених чиновників адміністрації.

Питання, пов’язані з суддями, курирує в АП керівник Головного управління з питань судової реформи й судоустрою Андрій Портнов.

Він спростував причетність адміністрації президента до підготовки відставки Онопенка, вказавши на те, що висловлення недовіри голові Верховного суду - у компетенції пленуму ВСУ. "Для нас не має значення, кого судді ВС оберуть своїм новим головою", - заявив Портнов.

За інформацією видання, одним із ініціаторів відставки Онопенка є суддя ВСУ Лілія Григор’єва, яка очолює ініціативну групу з 20 суддів ВСУ, незадоволених роботою Онопенка. Члени групи підписали відповідне звернення до пленуму ВСУ.

Висловити недовіру Онопенку судді вирішили з декількох причин, стверджують джерела. Зокрема, вони незадоволені тим, що Онопенко висловився після зустрічі з президентом на підтримку судової реформи, яка позбавила ВСУ більшої частини повноважень.

Крім того, судді звинувачують Онопенка в "надмірній політизованості", а також у тому, що він, обіймаючи посаду голови ВСУ, не розглянув жодного справи.

Раніше про план зняти з посади Онопенка через висловлення недовіри суддями заявляв БЮТівець Сергій Соболєв.

Сам Онопенко до дострокового складання повноважень поки не готується.

"Такі чутки ходили (про скликання пленуму), але я не в курсі. Термін моїх повноважень закінчується у вересні. Думаю, буду працювати, як працював, а у вересні прийму рішення щодо висування на новий термін", - сказав він газеті.

"Я ще подивлюся, як буде йти судова реформа, які, так сказати, незаконно відібрані повноваження будуть повернуті Верховному суду. Потім буду приймати рішення", - заявив Онопенко.

За інформацією "Комерсанта", проведення позачергового пленуму ВСУ заплановано на 11 березня. Втім, газета не виключає, що питання висловлення недовіри Онопенку може бути внесене й до порядку денного пленуму ВСУ 28 лютого.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...