Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онопенко запевняє, що Янукович не впливав на звільнення Корнійчука

Понеділок, 28 лютого 2011, 13:55

Глава Верховного Суду Василь Онопенко заперечує вплив президента Віктора Януковича на правоохоронні органи при заміні запобіжного заходу його зятеві Євгену Корнійчуку.

Про це він повідомив журналістам.

Онопенко зазначив, що як раз після його зустрічі з президентом Корнійчук завершив ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, порушеної проти нього, а згідно з кримінально-процесуальним законодавством, слідчий на цій стадії має право замінити запобіжний захід обвинуваченому на більш м'який.

"Корнійчук все, що потрібно, розповів, нікуди не тікав, вам це дуже добре відомо. Тому у слідчого були всі підстави замінити запобіжний захід. Я вважаю, що президент (на це рішення) не впливав", - сказав Онопенко.

"Ясна річ, що після моєї інформації він став більш поінформованим (про справу Корнійчука) і про це знали правоохоронні органи, але впливати на ці процеси він не міг", - заявив він, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Глава Верховного суду наголосив, що, крім розмови про Корнійчука, під час зустрічі з президентом піднімалося питання про порушену відносно його дочки кримінальну справу.

Онопенко повідомив, що Янукович взагалі не знав про існування такої кримінальної справи і був дуже здивований даною обставиною.

У той же час він додав, що не знає, як згодом Глава держави відреагував на надану інформацію і чи здійснював він якісь заходи у зв'язку з цим.

Як відомо, 15 лютого слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури виніс постанову про закриття кримінальної справи, порушеної проти дочки Онопенка за підозрою в заволодінні шахрайським шляхом 300 тисячами доларів.

У той же день Генпрокуратура змінила Корнійчуку запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування