Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник збирається урізати держзамовлення у вузах

П'ятниця, 11 березня 2011, 11:30

Міністр освіти Дмитро Табачник спрогнозував скорочення держзамовлення у вузах за тими спеціальностями, які не затребувані на ринку праці.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Державне замовлення, я хочу сказати, що воно буде переглядатися і буде скорочуватися на ті спеціальності, які не користуються попитом на ринку праці", - заявив міністр.

При цьому Табачник не вказав, на які конкретно спеціальності планується скоротити держзамовлення, проте зазначив, що на прохання ректорів провідних економічних вузів буде створена комісія з пріоритетів та розробки концепції економічної освіти.

Він висловив думку, що ситуація, коли фахівців у сфері економіки готують вузи, що мають до економіки вельми віддалене відношення, є неприродною.

У той же час міністр повідомив, що планується збільшити державне замовлення на спеціальності, пов'язані з біотехнологіями, нанотехнологіями, інженерні спеціальності, а також на спеціальності, пов'язані з дошкільною педагогічною освітою і психологією.

Табачник також заявив, що після перегляду держзамовлення у процентному співвідношенні кількість випускників, які у 2011 році можуть поступити на навчання за бюджетні кошти, збільшиться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування