Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Тризубівцю" дали два роки за зброю

Субота, 12 березня 2011, 15:54

Активіста ВО "Тризуб" Степана Бичека засуджено до двох років позбавлення волі за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами.

Відповідний вирок оголосив 10 березня Рогатинський районний суд Івано-Франківської області, повідомив УНІАН один з учасників судового засідання.

За його словами, автомобіль Бичека 8 січня цього року зупинили на посту ДАІ при в`їзді в місто Рогатин і під водійським сидінням міліціонери виявили автомат АКСМ, а під час обшуку в нього вдома - пістолет системи наган та помпову рушницю.

За словами співрозмовника агентства, свою вину в інкримінованому злочині (ст.263 ч.1 КК України - носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Бичек на суді визнав і в скоєному розкаявся.

Активіст "Тризубу" не приховував, що виявлені в нього вдома пістолет, рушниця та декілька радіостанцій справді належать йому.

Адвокати засудженого готують апеляцію на рішення Рогатинського районного суду.

Як відомо, арешти членів ВО "Тризуб", які відбувалися у різних регіонах України після знищення на початку року пам`ятника Сталіну в Запоріжжі, речники цієї організації одразу назвали політичними. Під час судового процесу, який проходив у Рогатині, Бичек також відзначав політичний підтекст порушеної проти нього кримінальної справи.

59-річний Бичек - учасник бойових дій в Афганістані, переніс інфаркт, хворіє на цукровий діабет і потребує медичної допомоги.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...