Міліція запевняє, що ніхто не "скручував" журналіста газети

Неділя, 13 березня 2011, 09:47

Співробітник підрозділу "Грифон" не застосував силу в залі Печерського суду Києва до кореспондента газети "Сегодня".

Про це повідомляє департамент зв’язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України.

В міліції повідомили, що за цим фактом була проведена службова перевірка, яка не виявила порушень в діях співробітників підрозділу.

"Один із громадян, присутніх на засіданні, дістав мобільний телефон й, неодноразово піднімаючись зі свого місця, почав фотографувати конвой і підсудного. При цьому даний громадянин намагався наблизитися до металевої огорожі, за якою знаходився підсудний", - розповіли в міліції.

"Старший конвою усно зробив громадянинові кілька зауважень, після чого той самостійно залишив зал судового засідання", - повідомляє МВС.

Слідом за цим чоловіком вийшов старший конвою, звернувся до громадянина, відрекомендувався і попросив засвідчити його особу.

"Чоловік показав паспорт громадянина України. При цьому жодних документів, які б засвідчили про його відношення до засобів масової інформації, він не надав", - уточнили в прес-службі.

Працівник міліції повідомив чоловікові, що по даній кримінальній справі протокольною постановою суду, з посиланням на положення Конвенції про захист прав і основоположних свобод, заборонено фото- і відеозйомку в залі судового засідання.

"Після цього громадянин самостійно видалив відзняте на телефон та залишив приміщення суду. Жодних заходів фізичного впливу, тим паче спецзасобів, до даного громадянина не застосовувалося", - заявили в міліції.

"Будь-яких скарг на дії працівників міліції він не висловлював, що у подальшому підтвердив в телефонній розмові", - повідомляє прес-служба МВС.

Раніше повідомлялося, що інцидент стався під час засідання Печерського суду у справі організатора афери "Еліта-Центр" Олександра Волконського (Шахова).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...