Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ кажуть, що Азаров "заплутався" у цифрах

Понеділок, 14 березня 2011, 12:30

Депутат БЮТ Сергій Соболєв заявляє, що представники влади маніпулюють цифрами.

Це випливає з його слів у інтерв’ю Радіо "Свобода".

"Ми пропонували (владі) припинити маніпулювати цифрами, бо хто повірить у цій країні, що інфляція минулого року була трошки більше 9% при такому шаленому зростанні цін на все?", - сказав Соболєв.

"Ми пропонували припинити гратися з цими цифрами, бо за цим стоять мільйони наших громадян. Якщо ви індексуєте на 9%, а реально падіння є рівня життя громадян, на рівень інфляції як мінімум у двічі, а то в 2,5 рази більше, ви фактично дефінансовуєте сотні гривень нашим громадянам", - додав він.

Соболєв також переконаний, що нова система оподаткування впроваджена для того, щоб "задавити дрібний бізнес і зробити зелену вулицю виключно для своїх підприємств".

"Я хочу привести лише одну цифру, вона буде вражаючою. Після демагогічних заяв Азарова і Януковича про те, що з прийняттям нового Податкового кодексу всі підприємства будуть автоматично отримувати ПДВ, на сьогоднішній день цей список при мільйоні зареєстрованих підприємств в Україні складає 24 (!) підприємства", - сказав БЮТівець.

"Я не обмовився: не 24 тисячі, а 24 підприємства. Ви можете собі уявити список осіб, які є власниками цих підприємств. Він буде дуже короткий, ще менший, ніж 24. Оце наслідки цієї податкової реформи пана Азарова", - наголосив Соболєв.

Він вважає, що прем’єр-міністр Микола Азаров помилився, говорячи про те, що уряд вперше віддає 40 мільярдів тим, хто потребує таких грошей.

"Я думаю, що Азаров помилився, бо при державному бюджеті приблизно, якщо візьмемо навіть не зведений бюджет, а бюджет виключно державний під 300 мільярдів, навряд чи 40 мільярдів – це є ті платежі", - зазначив Соболєв.

"Ну, але це не так важливо, бо так, як Азаров знає українську мову, нічого дивного немає, що він плутається у цифрах, у словах", - сказав він, додавши, що інакше – "як тоді можна заявляти про інфляцію в 9%?".

Крім того, коментуючи тезу, що з підвищенням пенсійного віку для жінок на 5 років по півроку щороку уряд зекономлять уже в наступному році для Пенсійного фонду близько 1,5 мільярда гривень, Соболєв сказав: "Я хотів би нагадати пану Азарову, що лише за минулий ріка в таку офшорну зону, як Кіпр […], за різними даними, але якщо взяти навіть офіційні дані Нацбанку, минулого року пішло близько 6 мільярдів тільки доларів".

"Так от, у мене питання є. Чи варто піднімати на 5 років пенсійний вік для жінок, чи варто все-таки денонсувати цю угоду і створити нормальний клімат для інвестицій в Україні, а не закордон?", - поцікавився БЮТівець.

Соболєв також підрахував, що при підвищенні пенсійного віку "за 10 років треба створити додатково як мінімум близько 2 мільйонів робочих місць".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування