Тимошенко зафіксувала в ГПУ "фальсифікації" Азарова

Понеділок, 14 березня 2011, 13:34

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко подала до Генпрокуратури заяву про фальсифікацію представниками влади показника інфляції за 2010 рік.

"Зараз віддаю ГПУ заяву про злочин щодо фальшування показника інфляції за 2010 рік (9,1%)", - написала вона у своєму Twitter, перебуваючи у Генпрокуратурі.

"Цю справу завершимо вже при новому генпрокурорі", - зазначила Тимошенко.

Раніше в понеділок, перед входом у Генпрокуратуру, Тимошенко заявила, що "показник iнфляцiї сфальсифiковано повнiстю, поставлено на рiвнi 9,8%, це кримiнальний злочин" – і вона подасть у ГПУ відповідну заяву.

"Кожна людина за 2010 рiк втратила додатково близько 25% своїх пенсiй i заробiтних плат… Кожнiй людинi зрозумiло, що цiни за минулий рiк зросли не на 9%", - заявила Тимошенко, цитує "Інтерфакс-Україна".

"Завтра ми порушуватимемо це питання в залi Верховної Ради, бо це справжнiй злочин, коли обiкрали кожну людину", - зазначила лідер БЮТ і партії "Батьківщина".

При цьому вона заявила, що "Генеральна прокуратура є одним цiлим iз президентом, який i дає команду фальсифiкувати показник зростання цін" – і її заява "не для сьогоднішнього дня".

"Заяву про злочин (до ГПУ) я роблю для того, щоб можна було, коли цю владу буде усунуто, кожного з них притягнути до кримiнальної вiдповiдальностi, i щоб сьогоднi цей злочин проти людей було зафiксовано", - пояснила Тимошенко.

За її словами, експерти-економiсти за участю представника Академiї наук України розрахували за 2010 рiк реальний показник інфляції і в інтернеті можна знайти його: "Ви там побачите, що не 9% зростання цiн за 2010 рiк, як сказав Азаров i Янукович, а щонайменше 25%", - наголосила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News