Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко проїхався по владі

Середа, 16 березня 2011, 14:26

Результати проведеної в Українi судової та податкової реформ незадовiльнi.

Про це заявив глава ради Нацбанку Петро Порошенко в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

"Мої очiкування були пов'язанi iз здiйсненням реформ. Передбачалося, що до влади йдуть з готовим пакетом реформ, а не формують його пiсля отримання вiдповiдних повноважень. Сьогоднi цi очiкування також не виправдалися, що матиме згубнi наслiдки для країни", - зазначив він.

"Оцiнимо судову реформу - недоладна. Така сама i податкова реформа", - сказав Порошенко.

"Автоматичне вiдшкодування ПДВ вiдкладено з 1 жовтня на 1 листопада, а потiм на 1 грудня, на 1 сiчня, на 1 лютого i, нарештi, на 1 березня. Загалом, за Станiславським - не вiрю", - додав вiн.

На думку глави ради Нацбанку, розвиток ситуацiї з автоматичним вiдшкодуванням ПДВ може закiнчитися тим, що його отримуватиме вкрай обмежена кiлькiсть пiдприємств.

"Навiщо було город городити. Ви цi сто пiдприємств в окрему країну виведiть: там їм i вiдшкодовуйте. До України це не має жодного стосунку. У всiх умови погiршуються, а у ста пiдприємств - полiпшуються. Це вже було, i засвiдчило свою неефективнiсть", - сказав вiн.

Крiм того, за словами Порошенка, в Українi все ще не реалiзовано програму з боротьби з корупцiєю.

"Корупцiя посилилася, стала системною. Це величезна проблема. Дуже погано, що розумiння цього поки що немає. Для простої людини це означає позбавлення мотивацiї займатися чим-небудь, зокрема i бiзнесом", - наголосив глава ради НБУ.

Крiм того, за його оцiнкою, Україна не змогла належним чином скористатися полiпшенням умов зовнiшньої торгiвлi минулого року.

Окремо Порошенко вiдзначив погiршення ситуацiї в медицинi.

"У нас знищили медицину. Я думаю, бiльшiсть iз можновладцiв давно не були в ролi українця, який вiдвiдує полiклiнiку чи лiкарню... Настiйно рекомендую керiвникам країни вiдвiдати районнi чи обласнi лiкарнi: зайдiть в чорних окулярах i в шапцi i подивiться з чим доводиться стикатися", - сказав вiн.

Порошенко наголосив, що забезпечення стабiльностi влади та її здатностi ухвалювати рiшення не можна розглядати як самоцiль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: