Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович сходив на "Олімпійський"

П'ятниця, 18 березня 2011, 11:15

Остаточнi термiни завершення реконструкцiї НСК "Олiмпiйський" у Києвi стануть вiдомi у другiй половинi травня поточного року, заявляє президент України Вiктор Янукович.

Як передає кореспондент агентства "Iнтерфакс-Україна", пiд час вiдвiдування об'єкта в п'ятницю президент повiдомив журналiстам, що "сьогоднi вночi отримано дозвiл на пiдняття" вантового укриття (покрiвлi стадiону).

"У 20-х числах квiтня ми можемо отримати вiдповiдь приблизно, коли ми побачимо кiнець будiвництва олiмпiйського стадiону. У 20-х числах травня ми остаточно скажемо, коли ми вiдкриємо стадiон", - повiдомив В.Янукович.

При цьому вiн пояснив, що цi термiни пов'язанi з тим, що процес пiдйому покрiвлi триватиме протягом мiсяця i термiни здачi об'єкта залежатимуть вiд "технiчних складових".

Президент назвав два варiанти можливого вiдкриття реконструйованого НСК "Олiмпiйський". За його словами, перший варiант - це здача об'єкта до Дня Незалежностi України 24 серпня поточного року, i другий варiант - осiнь поточного року.

"Переконаний, що найгiрший варiант для нас - це осiнь цього року", - наголосив президент.

Вiн нагадав, що згiдно з протоколом УЄФА, на реконструйованому стадiонi в Києвi до кiнця року повиннi пройти два футбольнi матчi.

Головною проблемою при реконструкцiї НСК "Олiмпiйський" Янукович вважає занадто пiзнi термiни початку його реконструкцiї.

У свою чергу вiце-прем'єр-мiнiстр iнфраструктури Борис Колеснiков повiдомив журналiстам, що вартiсть робiт з реконструкцiї НСК "Олiмпiйський" складе приблизно $500 млн, що приблизно на 20% менше, нiж аналогiчнi витрати, якi несе Варшава.

Вiктор Янукович найближчим часом також планує вiдвiдати Львiв для ознайомлення з перебiгом будiвництва стадiону до Євро-2012.

"Це (стадiон у Львовi) також питання болюче, i найближчим часом ми поїдемо до Львова", - повiдомив вiн журналiстам.

За його словами, у Львовi ситуацiя бiльш прогнозована.

"I так, як мене переконують фахiвцi, той графiк, який сьогоднi є, по Львову буде виконано", - зазначив Янукович.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування