Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АМЕРИКАНЦІ ТАКИ ВІДМОВИЛИСЯ СПІВПРАЦЮВАТИ З ЯНУКОВИЧЕМ

П'ятниця, 18 березня 2011, 17:31

Національний демократичний інститут виходить зі складу робочої групи з питань удосконалення виборчого законодавства.

Як зазначається в заяві НДІ, 17 березня 2011 року інститут повідомив міністра юстиції Олександра Лавриновича про тимчасове припинення свого членства в очолюваній ним робочій групі з питань удосконалення законодавства про вибори.

"НДІ вирішив призупинити свою діяльність у робочій групі до того часу, поки робота над проектом закону не стане більш прозорою та такою, яка враховує різні думки", - зазначила у листі до Лавриновича регіональний директор НДІ в Євразії Лора Джуетт.

"Якщо цього не станеться, нове виборче законодавство не матиме довіри суспільства. Це стане кроком назад, а не прогресом у досягненні мети, якою є проведення демократичних виборів", - зазначає керівник НДІ.

Джуетт висловила занепокоєність тим, що робота групи була закритою - опозиційні партії та громадські об‘єднання не могли повноцінно брати участь у робочому процесі; дискусії та власне написання проекту проходили за "закритими дверима".

Склад Робочої групи "залишається незбалансованим, а саме орієнтованим на уряд та провладним", як заявила Джуетт.

У листі також зазначається, які кроки потрібно зробити, аби надати процесу удосконалення законодавства більшої прозорості, а саме - забезпечити публічний обмін думками та долучити до цього процесу всі зацікавлені сторони.

Джуетт наголосила, що вихід інституту зі складу робочої групи має тимчасовий характер, і НДІ буде радий знову долучитися до процесу розробки законодавства за умови вдосконалення процесу роботи.

Як відомо, раніше повідомлялось, що впливові американські організації, що беруть участь у президентській групі з розробки нового виборчого законодавства, можуть вийти з групи, оскільки вважають, що робота групи - це побудова "потьомкінських сіл".

Лавринович у відповідь заявив, що його дивують заяви представників міжнародних організацій про вихід з робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори.

"В мене виник навіть сумнів, чи у пані керівника, яка була присутня на засіданні робочої групи, є розуміння взагалі процесу", - зазначив міністр.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування