Лавринович вважає, що американці просто не зрозуміли виборчий процес

Четвер, 17 березня 2011, 17:14

Міністра юстиції Олександра Лавриновича дивують заяви представників міжнародних організацій про вихід з робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори.

"Я коли прочитав такі повідомлення, щиро здивувався. Всі посилання були на керівника представництва NDI (Національний демократичний інститут, Вашингтон) в Україні, що американські інститути (NDI та IRI) припинять роботу",- заявив він в інтерв`ю УНІАН.

"В мене виник навіть сумнів, чи у пані керівника, яка була присутня на засіданні робочої групи, є розуміння взагалі процесу", - сказав Лавринович.

Він повідомив, що у середу, 16 березня, мав телефонну розмову з директором IRI (Міжнародний республіканський інститут, Вашингтон), у якої запитав, чи правомірні такі посилання на їх інститут.

За його словами, на це директор інституту зазначив, що ця організація буде продовжувати роботу в Україні.

"Алгоритм роботи, який реалізується робочою групою, є надзвичайно відкритим і враховує різні думки, якщо вони мають аргументацію, яка спрямована на покращення умов для обрання членів українського парламенту", - наголосив Лавринович.

Міністр повідомив, що на засіданні робочої групи президент Віктор Янукович підтримав велику кількість пропозицій, внесених депутатами від опозиції, представниками громадських організацій, наукових установ і пропозицію ОБСЄ.

"Я лишаю на розсуд керівництва NDI (рішення про припинення роботи в Україні). Якщо вони не захочуть брати участь, то тоді я точно знаю позицію IRI. Я думаю, що в даному випадку керівнику представництва NDI треба більш ретельно подивитись на ті пропозиції по технології роботи, які кілька разів озвучувались і для всіх є зрозумілими", - підкреслив Лавринович.

Як відомо, раніше повідомлялось, що впливові американські організації, що беруть участь у президентській групі з розробки нового виборчого законодавства, можуть вийти з групи, оскільки вважають, що робота групи - це побудова "потьомкінських сіл".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...