Каддафі передумав зупиняти війну. Україна робитиме, що скаже ООН

Субота, 19 березня 2011, 11:30

Українська сторона буде повною мірою виконувати всі санкції, передбачені відповідними резолюціями ООН щодо Лівії.

Про це заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

"Україна, як сумлінний член ООН, буде повністю виконувати і реалізовувати всі санкції, передбачені двома резолюціями Організації щодо Лівії", - сказав він. 
 
Разом з тим, лівійська армія в суботу веде бої з опозицією на західних околицях міста Бенгазі, який з моменту початку кризи в країні став оплотом супротивників лівійського лідера Муамара Каддафі.

Телеканал "Al Jazeera" повідомляє, що масованим обстрілам піддаються центр і південні окраїни міста.

Бої тривають, незважаючи на те, що напередодні лівійська влада оголосила про введення режиму припинення вогню. Проте раніше в суботу заступник міністра закордонних справ Лівії Халед Каїм звинуватив опозицію у порушенні цього режиму.

Водночас лідер Лівійської національної ради Мустафа Джаліль відзначив, що "міжнародне співтовариство занадто пізно втрутилося для того, щоб захищати мирних жителів", повідомляє "Al Jazeera".

Разом з тим, сам Каддафі направив листи до президентів США, Франції, Великобританії та до генсека ООН.

У них він наголошує, що бореться з Аль-Каїдою. Також в листах він зазначає, що резолюція Радбезу ООН не є легітимною, бо не можна втручатися у внутрішні справи країни. "У вас немає права. Ви пожалкуєте, якщо втрутитесь", - написав Каддафі.

Перед цим у суботу зранку поряд із Бенгазі було підбито військовий літак. За словами Джаліля, він належав опозиції.

 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування