Колесніков обіцяє не псувати мрію Януковича

Понеділок, 21 березня 2011, 13:21

Зменшення фінансування зимових видів спорту зрівняє з нулем шанси України на одержання права прийняти Олімпіаду-2022.

Про це заявив у понеділок на брифінгу віце-прем'єр Борис Колесніков після відкриття нової тренувальної арени зі штучним льодом, повідомляє Лігабізнесінформ.

Колесніков відзначив, що є низка зимових видів спорту, для яких украй складно знайти спонсорів. Зокрема, це лижні, ковзанярські види спорту.

"Але якщо ми хочемо одержати Олімпіаду, ми не маємо права скорочувати фінансування на підготовку, тому що перше, на що подивиться Міжнародний олімпійський комітет і профільні світові федерації, це, насамперед, наскільки в нас ці види спорту розвиті", - додав він.

Колесніков підкреслив, що після завершення Євро-2012 можна буде братися до будівництва ковзанярського центру у Львові. "А якщо ми зменшимо фінансування, то шанси наші упадуть до нуля", - сказав він.

У цілому віце-прем'єр позитивно оцінює шанси України одержати право проведення Олімпіади.

"Як показує досвід, нічого неможливого немає", - підкреслив він.

За словами Колеснікова, Олімпіада 2014 року пройде в Сочі. Відповідно, у 2018 році - у неєвропейській частині світу.

"Виходить, з погляду географії ми реально можемо одержати Олімпіаду, а з погляду підготовки, я хотів би, щоб ми не вели кілька незакінчених процесів, спочатку потрібно закінчити підготовку до Євро-2012. Але я думаю, усе реально", - відзначив він.

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що Міністерство освіти і науки, молоді і спорту з березня 2011 року припиняє фінансування відділу зимових видів спорту, за винятком біатлону і хокею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування