Піскун каже, що в нього не було підстав порушувати справу проти Кучми

Вівторок, 22 березня 2011, 08:50

Екс-генпрокурор Святослав Піскун стверджує, що в нього не було підстав для порушення кримінальної справи у відношенні екс-президента Леоніда Кучми у зв'язку з убивством журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він заявив агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи інформацію про порушення справи проти другого президента України.

"Жодних підстав, повірте мені, не було тоді для порушення кримінальної справи проти Кучми. Не тому, що він був президентом – він же не був президентом у 2005 році, тому при Ющенкові я міг би порушити будь-яку справу у відношенні колишнього президента чи його команди й це тільки розцінювалося б як успіх", - сказав Піскун.

"Але оскільки жодних підстав для цього не було, ми, само собою, не порушували жодних кримінальних справ", - підкреслив він.

"До сьогоднішнього дня мені не було відомо, що у відношенні Кучми була порушена яка-небудь кримінальна справа", - додав екс-генпрокурор.

Коментуючи інформацію про порушення кримінальної справи проти Кучми, Піскун сказав, що "не повірив таким чуткам".

Водночас, він підкреслив, що слідчі Генпрокуратури мають право на порушення будь-якої кримінальної справи у відношенні будь-якого громадянина України, якщо для цього є достатньо правових підстав.

"Якщо вони (Генпрокуратура) знайшли достатньо правових підстав, вони порушили (кримінальну справу). Якщо ж правових підстав достатніх не знайшли, або взагалі ніяких підстав не знайшли, то вони не мали жодних прав порушувати справи", - підсумував Піскун.

Піскун був генпрокурором у 2002-2003 роках, після рішення суду на його користь - з кінця 2004-го по жовтень 2005 року, а також із кінця квітня по кінець травня 2007 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування