Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко: Кучма став жертвою інтриги Литвина

Вівторок, 22 березня 2011, 17:31

Генпрокуратура має достатньо підстав, щоб довести розслідування справи проти колишнього президента Леоніда Кучми до суду.

Про це заявив колишній майор Державної служби охорони Микола Мельниченко, повідомляє УНІАН.

При цьому він висловив упевненість, що перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін зможе завершити розслідування цієї справи.

"Кузьмін Ренат Равелійович - бульдог, якщо він вчепиться, то вже не відпустить", - додав Мельниченко.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи є, на його думку, порушення кримінальної справи щодо Кучми особистою ініціативою Януковича, Мельниченко відзначив: "Я не сказав, що це ініціатива Януковича. Янукович не ставив палиці в колеса слідчому і Кузьміну. У нього вистачило політичної волі, без його (Януковича) мовчазної згоди цієї справи б не було".

Кажучи про можливість залучення до відповідальності голови Верховної Ради Володимира Литвина, Мельниченко зазначив: "Все залежить від громадської думки".

При цьому він сказав, що сам Кучма не мав мотивів для вбивства Георгія Гонгадзе, а "став жертвою інтриги Литвина".

За словами Мельниченка, легалізація його записів у суді дасть можливість "повернути десятки мільйонів доларів, які були вкрадені тією владою".

Екс-майор також нагадав, що замовники вбивства Гонгадзе пропонували йому за неоприлюднення записів 100 мільйонів доларів, і ці дані є в матеріалах справи.

Сам Мельниченко стверджує, що взяв ці гроші і готовий їх повернути, щоб вони фігурували в матеріалах справи.

Як відомо, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо колишнього президента Кучми.

За словами першого заступника генпрокурора, Кучма підозрюється у перевищенні влади, наданні незаконних розпоряджень керівництву МВС, що призвело до вбивства журналіста.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування