Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друг Пінчука каже, що на Заході не хочуть бачити Кучму за ґратами

П'ятниця, 25 березня 2011, 08:33

Берлінський політолог Олександр Рар вважає, що Захід не бажає, щоб екс-президент Леонід Кучма сів за ґрати за вбивство журналіста Георгія Горнгадзе.

"На Заході про "касетний скандал" ніхто не згадує. Кучма – не Мілошевич. Ніхто не хоче бачити його за ґратами", - сказав Рар у інтерв’ю "Deutsche Welle".

"Я беру участь останніми роками в конференціях в Україні, в яких Кучма бере участь і сидить за тим же столом з такими людьми, як Білл Клінтон або Домінік Стросс-Кан та вищі керівники Європейського Союзу. Та не сідали б вони з ним за один стіл, не приїздили б на конференції, якби там щось було", - заявив він.

Політолог також відкинув припущення, що команді Януковича "справа Кучми" може бути потрібна для нормалізації відносин із Заходом: "Кучма не годиться для цієї ролі. У Кучми були великі проблеми із Заходом".

"Але ніхто не забуде, що саме за Кучми Україна подолала великий шлях в напрямку економічних та ліберальних реформ в країні, за Кучми була створена та система, яку зараз на пострадянському просторі називають найбільш демократичною", - додав Рар.

Рар входить у правління "Ялтинської європейської стратегії" (YES), яку підтримує Фонд Віктора Пінчука – зятя Леоніда Кучми.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування