Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа проти Кучми матиме непрогнозований фінал?

П'ятниця, 25 березня 2011, 15:23

Полiтологи розходяться в думках щодо причини порушення кримiнальної справи проти Леонiда Кучми, проте вважають, що результати цього кроку можуть бути непрогнозованими.

"Упевнений, що це цiлком рацiональний крок, проте, можливо, в цiй грi далеко не всi наслiдки прораховано", - заявив голова правлiння Центру прикладних полiтичних дослiджень "Пента" Володимир Фесенко пiд час круглого столу в п'ятницю.

На його думку, цей крок спрямований насамперед на те, аби продемонструвати Заходу, що в Українi до кримiнальної вiдповiдальностi можуть притягувати не лише екс-прем'єрiв, а й екс-президентiв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому вiн вважає, що цей крок не має на метi виправдання Кучми. На його думку, другий президент України є скорiше жертвою, оскiльки змушений пройти "через психологiчнi та моральнi втрати".

Президент аналiтичного центру "Вiдкрита полiтика" Iгор Жданов вважає, що в результатi порушення кримiнальної справи проти Кучми суспiльство все одно не отримає вiдповiдi, хто саме був замовником убивства журналiста Георгiя Гонгадзе.

"Проте репутацiї Кучми все одно буде завдано шкоди", - вважає вiн. Водночас порушення кримiнальної справи проти екс-президента України є "скринею Пандори", оскiльки аналогiчнi дiї можуть бути застосованi й до нинiшнього президента України Вiктора Януковича пiсля його вiдставки.

Експерт корпорацiї стратегiчного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвiєнко зазначив, що "система олiгархату в Українi вiдбулася завдяки Кучмi".

На його думку, переслiдування другого президента України може призвести до "делегiтимiзацiї режиму".

У кiнцевому результатi, на думку полiтолога, це призведе до "Дня гнiву" в Українi.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування