Адвокат Лозінського назвав вбивство "героїчним вчинком"

Четвер, 31 березня 2011, 16:06

Адвокат екс-депутата БЮТ Віктора Лозінського заявляє, що його підзахисний і екс-прокурор Голованівського району Євген Горбенко "вчинили героїчний вчинок".

Про це адвокат заявив на фінальних дебатах у суді, повідомляє "Сегодня".

Сторона екс-нардепа стверджує, що загиблий Валерій Олійник був озброєний, а Лозінський із друзями намагалися його зупинити.

"Може, у Валерія Олійника була зупинка серця через передозування наркотику", - припустив адвокат.

Раніше він просив суд провести ексгумацію тіла Олійника й перевірити його на наркотики, які той нібито вживав перед смертю. Але суд відхилив клопотання.

"Я прошу для Віктора Лозінського виправдального вироку. Будь-який інший вирок буде не лише несправедливий для Лозінського, але й буде на поразку судової системи", - сказав у суді адвокат Василь Грицюк, цитує "Інтерфакс".

Він заявив, що в матеріалах справи слідчі не надали доказів провини Лозінського за обвинуваченням у навмисному знищенні чужого майна - автомобіля ВАЗ, а також за обвинуваченням у навмисному вбивстві з хуліганських мотивів Олійника.

Коли ж суд дав Лозінському останнє слово перед оголошенням вироку, екс-депутат заявив, що коли зустрів у лісі Олійника, той уже був побитий.

"Якби в мене була зброя, то стріляв би в недоумка!", - заявив Лозінський, цитує "Сегодня".

Лозінский також вибачився перед колишнім начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським – "за те, що йому довелося перенести ці тортури протягом 5 місяців".

Як відомо, Лозінського обвинувачують у навмисному й жорстокому вбивстві мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника.

Екс-нардепу загрожує довічне ув’язнення, його подільникам – від 5 до 10 років.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування