Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокату Кучми здається, що прокуратура поводиться, як у магазині

Понеділок, 11 квітня 2011, 09:19

Американський адвокат Леоніда Кучми Алан Дершовіц вважає, що справа проти екс-президента України не мала порушуватися.

"Я не вірю, що ця кримінальна справа ґрунтується на доказах і праві", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", відповідаючи на запитання, чи вважає він справу Кучми кримінальною чи політичною.

"Є рішення від 10 вересня 2010 року, винесене слідчим Харченком, і воно дуже професійне", - нагадав адвокат постанову про відмову в порушенні кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину в діях Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Леоніда Деркача й Едуарда Фере, яку Генпрокуратура пізніше скасувала.

"Що змінилося відтоді? Наука не змінилася, закон не змінився, доказова база не змінилася. Єдине, що змінилося, - це те, що прокуратура почала, як у магазині, шукати нових експертів. А коли ви йдете магазином, купити ж можна що завгодно", - сказав Дершовіц.

"Тому на стороні обвинувачення лежить дуже важкий тягар відповідальності - її представники повинні пояснити, чому вони змінили свої погляди й зробили це так швидко? Верховенство права не передбачає, щоби змінювали точку зору. Неприпустимо, щоб рішення змінювалося залежно від того, куди подув вітер", - зазначив адвокат.

На його переконання, справа у відношенні Леоніда Кучми "взагалі не мала бути порушена, слідство мало закінчитися".

"Немає причин переглядати вересневе рішення, тому що воно було правильним. І відтоді нічого не змінилося", - заявив Дершовіц.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування