Герман вважає, що США не встигають за Україною

Понеділок, 11 квітня 2011, 11:07

Картина, відображена в звіті Держдепу США про корупцію в Україні, безнадійно застаріла.

Про це заявила радник президента Ганна Герман, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ситуація в Україні змінюється дуже швидко, і картина, яка мала місце ще рік тому, коли президент тільки вступив на свою посаду і почав боротьбу з корупцією, сьогодні виглядає зовсім інакше", - сказала вона.

Герман підкреслила, що "кожен день" у багатьох ЗМІ висвітлюють нові факти боротьби з корупцією і зазначила, що Генпрокуратура і СБУ притягали до відповідальності десятки нині працюючих чиновників і за корупцію, і за зловживання.

"Ось перший-ліпший приклад: затримано главу депутатської фракції Київради Комарницького за корупцію (лідер фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київраді Денис Комарницький), ціла група директорів хлібзаводу з Херсонської області притягнута до кримінальної відповідальності за ухиляння від сплати податків", - сказала вона.

"Тетяна Рудь - начальник Держінспекції з контролю за цінами Мінекономіки - затримана за вимагання хабарів, заступник глави Держкомітету ветеринарної медицини Олександр Жук також притягнутий за отримання хабарів", - зазначила Герман.

Крім того, вона заявила, що до цього слід додати резонансні справи, що стосуються екс-президента Леоніда Кучми, а також високопоставлених чиновників Міністерства з надзвичайних ситуацій і інші приклади.

"Все це дає нам підстави говорити про серйозну боротьбу з корупцією, яку веде президент Віктор Янукович", - підкреслила Герман.

Радник президента також заявила, що законодавство у сфері боротьби з корупцією часто змінюється, йде робота над Кримінально-процесуальним кодексом.

"І це дає серйозні підстави говорити про те, що картина, відображена в звіті Держдепу США, безнадійно застаріла", - зазначила Герман.

Як відомо, 8 квітня на сайті Держдепу США був опублікований "Звіт про права людини: Україна, 2010 рік", в розділі "Посадова корупція і прозорість влади" якого зазначалося, що боротьба з корупційними проявами в України залишається неефективною і покарання за них застосовуються вкрай рідко.

Крім того, у звіті аналізується політична мотивація вибірковості судового переслідування за корупційні дії, а також хабарництво в правоохоронних і судових органах України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування