Янукович пропонує скасувати техогляд частини автомобілів

Четвер, 14 квітня 2011, 12:33

Президент Віктор Янукович пропонує скасувати обов’язковий техогляд автомобілів.

Про це сказала радник президента, представник глави держави в КС Олена Лукаш на прес-конференції в четвер.

Вона представила законопроект президента "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з ліквідації надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень", який президент 14 квітня внесе до Верховної Ради як невідкладний.

"Основною й головною новацією цього законопроекту є скасування в Україні проходження державного технічного огляду і скасування талона про проходження державного техогляду", - повідомила Лукаш.

Вона впевнена, що з його розглядом у парламенті "не буде проблем" і він набуде чинності після ухвалення "через декілька місяців", щойно ДАІ буде готова до нововведення.

Разом із тим, радник президента повідомила, що від обов'язкового техконтролю не будуть звільнятися ті транспортні засоби, які використовуються для перевезень людей, вантажів, зокрема, небезпечних вантажів. Для таких автомобілів пропонується визначити періодичність проходження техогляду залежно від вантажопідйомності і причепів до них.

Законопроект передбачає, що функції техконтролю відійдуть до суб’єктів господарювання, не лише СТО, які зможуть надати документи про наявність відповідного обладнання для здійснення техконтролю транспортних засобів.

За словами Лукаш, таких суб’єктів в Україні 1 тис. 125, і вони повинні будуть отримувати дозволи в ДАІ автоматично. Вона запевнила, що такий порядок дозволить ліквідувати корупцію при отриманні відповідних дозволів.

Як пропонується, водії повинні будуть мати всього три документи для керування транспортним засобом: водійське посвідчення, реєстраційний документ на машину і страховий поліс.

Законопроект також установлює причини, з яких співробітник ДАІ може зупинити автомобіль для перевірки з оформленням протоколу: у випадку порушення правил дорожньо-транспортного руху або ДТП.

Зміни до закону також передбачають скасування адміністративної відповідальності водіїв за непередачу для перевірки документів на право керування транспортними засобами. Такі документи достатньо буде просто пред’явити для перевірки, "передавати їх уже не треба буде", уточнила Лукаш.

Крім того, пропонується скасувати відповідальність за керування водіями автомобіля без талона на проходження техогляду, оскільки талон скасовується.

Однак за несвоєчасне проходження техконтролю автомобілями, які зобов'язані проходити цю процедуру, пропонується встановити штраф від 340-425 грн.

За видачу документа про технічний стан автомобіля без проведення відповідної перевірки передбачається штраф від 1700 грн до 2040 грн.

"Інтерфакс-Україна", "Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
20:41
В Україні створять мережу "Стартап-школа – інкубатор-акселератор": що це означає
20:41
Понад 400 млн євро виділяє Данія на відбудову та енергетику України
20:34
відеоЗеленський обговорив з Сирським посилення фронту на Донеччині
Усі новини...