Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко каже, що не брав грошей у Сацюка, але картину Смєшку дарував

Четвер, 14 квітня 2011, 15:50

Віктор Ющенко заперечує отримання грошей під час вечері на дачі колишньго заступника голови СБУ Володимира Сацюка у вересні 2004 року.

Про це він розповів журналістам в четвер.

Раніше Давид Жванія повідомляв, що колишній перший заступник глави СБУ Володимир Сацюк через нього передавав певну суму грошей на виборчу кампанію Віктора Ющенка в 2004 році.

"Якщо у вас є такі докази, або є така інформація, можете сміливо йти до Генпрокуратури. Я готовий надати вам відбитки своїх пальців, усі покази, якщо ви звернетесь до прокуратури з таким питанням", - зазначив він.

Згадуючи останні події тої вечері Ющенко розповів: "Я не пам'ятаю, щоб хтось інший в моєму житті так наполегливо тягнув мене на цю зустріч, як Жванія. Це був не один, ні п'ять і не сім разів".

За його словами, у отруєнні були використані люди з його близького оточення.

"Я допускаю, що багатьох людей дійсно використали, в тому числі Жванію", - зазначив він.

Ющенко також підтвердив, що дарував картину екс-голові СБУ Ігорю Смєшку після отруєння у 2004 році.

"На той момент у мене не було підозр про причетність його до отруєння", - пояснив Ющенко.

"Був такий випадок, що десь у жовтні нам в черговий раз організували зустріч з працівниками СБУ. Вона була в якійсь явочній квартирі. Ми спілкувалися дві-три години і саме тоді я подарував одну з своїх картин", - сказав Ющенко.

За його словами, говорили про вибори та можливу громадянську війну.

"Я розумів, хто є Смєшко для Леоніда Кучми. Я уявляв, що ця людина можливо виконувала якісь злочинні дії під час виборів. Але це був звичайний контакт Служби безпеки з опозицією. Я розумів, що Смєшко хотів розповісти Кучмі про цей контакт. Я ще раз підкреслюю, що на той момент я не підозрював Смєшка у причетності до отруєння", - зазначив Ющенко.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: