"Стоп цензурі!" вимагає не брати більше Табачника в список

П'ятниця, 15 квітня 2011, 20:15

Рух "Стоп цензурі!" закликає Партію регіонів не включати Яна Табачника до списку на наступних виборах, якщо він не вибачиться перед журналістами.

Про це йдеться в заяві громадського руху, оприлюдненій у п’ятницю.

"9 квітня 2011 року в ефірі програми "Честь имею пригласить" телеканалу КРТ член Партії регіонів, депутат Ян Табачник дозволив собі неприпустимі та образливі, на наш погляд, висловлювання стосовно працівників ЗМІ", - зазначається в заяві.

"Зокрема, говорячи про роботу українських журналістів, Табачник сказав наступне: "Це холуї, що обслуговують своїх хазяїнів. Я це прекрасно знаю. 85% журналістів у цій країні займаються цим", - нагадали в "Стоп цензурі!".

Рух вимагає від керівництва Партії регіонів і особисто від її почесного лідера, президента Віктора Януковича, підтвердити або спростувати припущення, що допущені Табачником висловлювання є позицією всієї Партії регіонів стосовно роботи українських журналістів.

"В разі, якщо це особиста позиція пана Табачника, ми вимагаємо від керівництва Партії регіонів і від вас особисто (...) вплинути на народного депутата з тим, щоб у подальшому він уникав публічного висловлювання образ на адресу працівників ЗМІ", - йдеться в заяві.

"Вимагаємо від керівництва Партії регіонів і особисто від Яна Табачника вибачень перед журналістами України за некоректні і неприпустимі висловлювання на їхню адресу", - додали в "Стоп цензурі!".

У разі відмови Табачника вибачитися рух закликає керівництво Партії регіонів не включати його до передвиборчого списку на наступних парламентських виборах "як людину, що дискредитує політичну силу".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування