Газета Ахметова попросила БЮТ не втягувати її в "спекуляції"

Вівторок, 19 квітня 2011, 13:36

Видавництво "Сегодня Мультимедіа" вважає заяву БЮТ про можливий тиск на газету "Сегодня" провокаційною і обурене нею.

Про це говориться у повідомленні видавництва, яке "Телекритика" отримала у відповідь на прохання прокоментувати інформацію БЮТ  від 15 квітня.

Раніше "БЮТ-Батьківщина" заявила, що в Адміністрації президента нібито "неабияк розлючені" на редакцію "Сегодня" та її власників через фоторепортаж із маєтку президента "Межигір'я", і припустила, що Віктор Янукович та його соратники будуть тиснути на редакцію цієї газети "через власників видання".

Генеральний директор видавництва Гільєрмо Шмітт заявив, реагуючи на це:

"Протягом 4-х років ми будували незалежне й неупереджене видання, керуючись вищими засадами журналістської етики у відповідність із перевагами наших читачів. І ми виражаємо здивування побоюваннями щодо майбутнього газети, які публічно висловив минулої п’ятниці Блок Тимошенко".

"У всій компанії нормальна робоча обстановка, і немає жодних приводів турбуватися про її майбутнє", - запевнив він.

"Ми трактуємо заяву БЮТ як натяк на те, що наша газета не є незалежною. Однак ніколи в історії існування видання ні редакційний колектив, ні генеральний директор "Сегодня-Мультимедіа" не зазнавали й не зазнають утиску з боку свого акціонера чи кого б то не було ще", - обурився Шмітт.

"Це спекуляція, спрямована на перекручування реальної ситуації в редакції нашого видання й руйнування нашої репутації незалежного видавничого дому", - переконаний він.

Видавництво просить БЮТ і усі інші політичні сили на тиснути такими заявами на редакційний колектив, не формувати "викривлене уявлення про ситуацію у виданні" та не домислювати нічого щодо майбутнього газети.

"Ми не хочемо бути втягнутими в спекуляції на тему свободи слова, які не мають до нас жодного стосунку", - заявив гендиректор видавництва "Сегодня Мультимедіа".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування