Азаров розповів, що гроші не головне

Вівторок, 19 квітня 2011, 15:19

Важливою є не сума зібраних на донорській конференції коштів, а сам факт участі та підтримки.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров на зустрічі з прем'єром Бельгії Івом Летермом у Києві у вівторок, коментуючи конференцію, присвячену 25-й річниці Чорнобильської катастрофи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Аварія сталася у нас, а її наслідки відчув весь світ. Також Японія знаходиться дуже далеко від нас, а в Україні зафіксовані радіоактивні опади", - зазначив він.

"Все це говорить про те, наскільки вразливий наш світ, наскільки він невеликий і як важлива солідарність усіх країн, коли відбуваються такі аварії", - сказав Азаров.

Прем'єр також висловив подяку всім країнам, які взяли участь у міжнародному саміті, приуроченому до річниці аварії на ЧАЕС.

Як відомо, країни світу і міжнародні організації на конференції у вівторок оголосили розмір їхніх додаткових внесків на проект "Укриття" та інші чорнобильські проекти. Загальна сума коштів склала майже 460 мільйонів євро.

Разом з тим президент Віктор Янукович заявив, що за попередніми даними до фонду на чорнобильські проекти зібрано близько 550 мільйонів євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування