Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вимагає від Мельниченка довести 310 заяв на свою адресу

Вівторок, 19 квітня 2011, 20:07

Екс-майор Микола Мельниченко має в суді довести правдивість відомостей, доказів та обставин, які їм поширюються проти спікера Володимира Литвина.

Про це сказано в заяві представника Литвина в органах правосуддя Олени Прокопець, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

Коментуючи повторний позов Литвина до екс-майора про захист честі і гідності та відшкодування моральної шкоди, вона зазначила, що її довіритель бачить у застосуванні судом вимог Цивільно-процесуального кодексу України щодо рівності всіх перед законом і судом.

У Литвина також надіються, що суд покладе на відповідача, Мельниченко, обов'язки особисто в суді довести правдивість відомостей, доказів та обставин, які "їм з явним наміром поширюються в ЗМІ".

Прокопець зазначила, що лише суду дано право встановити та оцінити не лише достовірність, але і характер відомостей щодо Литвина, які поширюються Мельниченко і підлягають спростуванню.

Вона нагадала, що Деснянський районний суд Києва 17 січня 2006 року вже покладав юридичну відповідальність на Мельниченка за поширення наклепницьких відомостей про Литвина, проте відповідач рішення суду не виконав.

"Не маючи отриманих законним шляхом доказів, Мельниченко упродовж останніх 10 років цілеспрямовано поширює інформацію про нібито фактичну вину Литвина у підбурюванні злочинних дій з боку виконавців вбивства Георгія Гонгадзе", - зазначила вона.

"Систематичний і необмежений, протиправний спосіб впливу через ЗМІ на громадянина Литвина свідчить про явно провокаційний характер з боку колишніх високопосадовців, які брали участь в оголошенні так званих "плівок Мельниченка", - заявила представник спікера.

"Всього за період безпрецедентного цькування і шантажу Литвина з боку Мельниченка були оголошені через публічні інтерв'ю, прес-конференції, заяви, звернення відомості, які стали підґрунтям для понад 310 неправдивих опублікованих матеріалів", - зазначає Прокопець.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування