Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Папа Римський закликав замінити зброю діалогом

Неділя, 24 квітня 2011, 21:16

Папа Римський Бенедикт XVI сподівається, що в нинішньому конфлікті навколо Лівії зброя поступиться місцем дипломатії та діалогу.

Про це він сказав у своєму великодньому зверненні до християн, повідомляє "Інтерфакс".

Понтифік також побажав мирного вирішення ситуації в інших регіонах світу, де зберігається напруженість.

"Нехай сяйво Христа сягне народів Близького Сходу, щоб світло миру й людської гідності подолало морок поділу, ненависті й насильства", - говориться в традиційному посланні папи "Місту й світу".

"Нехай у нинішньому конфлікті в Лівії зброя поступиться місцем дипломатії та діалогу, а потерпілі в результаті конфлікту отримають доступ до гуманітарної допомоги", - побажав Понтифік.

Бенедикт XVI побажав, щоб у країнах Північної Африки та Близького Сходу всі громадяни, особливо молодь, працювали заради спільного добра і влаштування суспільства, у якому будуть переможені злидні і кожне політичне рішення буде продиктовано повагою до людської особистості.

Папа Римський також побажав, щоб відродилося мирне співіснування між народами Кот д'Івуару і щоб знайшла розраду і надію Японія, яка переживає "драматичні наслідки нещодавнього землетрусу".

Бенедикт XVI відзначив, що в нашому світі "великодня Алілуя усе ще звучить одночасно із плачем і скаргами, пов'язаними з безліччю прикрощів: поневіряннями, голодом, хворобами, війнами, насильством".

Але саме заради цього, нагадав він, Христос помер і воскрес: "Він помер за гріхи, включаючи й наші, Він воскрес, щоби спокутувати історію, у тому числі й нашу".

Звертаючись до народів і співтовариств, які переживають "час страждання", понтифік сказав, що "воскреслий Христос може відкрити їм шлях свободи, справедливості й миру".

Своє послання Папа Римський, за традицією, завершив привітанням із Великоднем Христовим 65 мовами, включаючи латину й есперанто, всіх народів, які відзначають Воскресіння Христове, зазначає "Ліга".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...