Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров не розуміє, чому не платять за газ

Середа, 27 квітня 2011, 11:00

Середній рівень розрахунків за природний газ в опалювальному сезоні 2010-2011 років становив 54%.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабміну.

"Це точно як народна приказка: "Кінчайте, батьку, торгувати, бо немає чим здачі давати", - зазначив він.

"З початку 2011 року заборгованість за спожитий газ збільшилася на 7,6 мільярдів гривень. Зокрема, населення - на 1,37 мільярдів гривень, бюджетних установ - на 152 мільйони гривень, підприємств комунальної теплоенергетики - на 4,63 мільярда гривень", - додав Азаров.

"Не розумію, як може зростати заборгованість населення в умовах практично тотальної системи житлових субсидій для малозабезпечених, що не працюють. У яких верств населення росте заборгованість? Якщо у забезпечених, їм треба відключати газ, і все", - сказав прем'єр.

Він доручив Мінпаливенерго, Мінсоцполітики і МінЖКГ проаналізувати цю ситуацію і подати відповідні пропозиції.

"Заборгованість бюджетних установ і організацій, що фінансуються з держбюджету, складає 260 мільйонів гривень. Це взагалі неприпустимо...Знову питання: звідки борги, шановні? Якщо всі видатки на ці міністерства профінансовані стовідсотково", - заявив Азаров.

За словами прем'єра, найбільшу заборгованість також мають Київенерго, теплопостачальні підприємства Харківської та Дніпропетровської областей.

"Обіцяю, що й з власниками приватних компаній, які досі вважають, що у нас економіка не ринкова, ми також будемо розбиратися", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування