"Наша Україна": Ми знаємо, як денонсувати "харківські угоди"

Середа, 27 квітня 2011, 11:19

У "Нашій Україні" переконані, що скасувати "харківські угоди" президентів України та Росії юридично можливо.

Так, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко заявив у інтерв’ю Радіо "Свобода":

"Це цілком реально, тому що є всі механізми, визначені міжнародним правом про денонсацію тих чи інших угод".

"Це частина нашого законодавства. Ми є стороною Віденської конвенції про права міжнародних договорів. Таким чином, немає ніяких проблем із юридичної точки зору. Будь-яка угода, яка укладається, може бути денонсована. Інакше ми б жили в одній і тій же правовій площині", - додав він.

"Тому тут справа не у юридичних хитросплетіннях, їх насправді немає, а питання в політичній волі", - наголосив Огризко.

Він сподівається, що "і до теперішньої влади вже дійшло", що умови харківських угод "є абсолютно невигідними для України" і є прямим порушенням Конституції.

"Стаття 17 чітко говорить, що в Україні не мають права розміщуватися іноземні військові бази. Тому це все зрозуміло. Питання у тому, наскільки теперішня влада захоче реалізувати своє право на денонсацію", - наголосив Огризко.

У свою чергу, голова партії "Наша Україна" Валентин Наливайченко зазначив, що "політичні сили нарешті об’єдналися і щодо того, що стосується харківських угод, і московських угод 2009 року".

"Ми чітко висловлюємося сьогодні. І в парламенті внесли законопроект про скасування і денонсацію кожної з цих угод, які по суті є і безпековим, і політичним ярмом для кожного українця", - сказав він.

Наливайченко заявив, що ціна на газ, тарифи зростають "і ніяких виправдань, ніякого зиску для нас харківські угоди не принесли; московська ж домовленість, газова угода від 2009 року, так само, – несправедлива ціна газу".

"Ми знаємо, як денонсувати договори. Наприклад, це угода з ФСБ, яку ми не тільки денонсували, а й домоглися, щоб всі офіцери ФСБ виїхали з України, виїхали з Севастополя. Тому це неправда і нещирість, коли говорять, що немає механізму", - сказав він.

"Ми знаємо як. І саме тому говоримо про це політично зараз і беремо на себе політичну відповідальність, що в парламенті буде патріотична більшість і вона буде діяти відповідно до національних інтересів", - заявив Наливайченко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування