Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прес-секретар Януковича: На зменшення впливу Герман нічого не вказує

Середа, 27 квітня 2011, 11:53

Прес-секретар президента Дарка Чепак запевняє, що у неї однаково хороші стосунки з главою адміністрації Сергієм Льовочкіним і з радником президента Ганною Герман.

Про це вона сказала в інтерв’ю Телекритиці, коментуючи версію про те, що її призначення прес-секретарем пов’язане з бажанням Льовочкіна послабити вплив Герман.

"Стосунки прекрасні як із Сергієм Володимировичем, так і з Ганною Миколаївною", - сказала Чепак.

Говорячи про останні кадрові зміни в адміністрації, зокрема, про переведення Герман з посади заступника Льовочкіна на посаду радника президента, Чепак зазначила, що вона "мають на меті проведення адміністративної реформи".

"Крім Ганни Герман, як ви знаєте, в ранг радників перевели ще п'ятьох заступників. Ганна Миколаївна продовжує працювати в адміністрації, і нічого не вказує на зменшення її впливу", - сказала Чепак.

"Невже ви справді думаєте, що реформи в країні відбуваються задля інтриг? В адміністрації постійно йде дуже динамічна і напружена робота, сумніваюся, що в когось на інтриги тут вистачає часу", - додала вона.

На питання, чи вийшла вона з громадського руху "Стоп цензурі!", активістом якого була до свого призначення прес-секретарем Януковича, Чепак відповіла:

"Я зустрічалася з активістами руху в різних ситуаціях, в тому числі й на заходах за участі президента. Я - за діалог, і рада буду продовжувати спілкування. Щодо виходу, то я перестала отримувати електронну розсилку "Стоп цензурі!". З цього я зробила висновок, що з руху мене вже виключили".

Коментуючи інформацію про безпосередній уплив Герман на редакційну політику "Шустер Live", а також на перешкоджання виходу в ефір програм Вікторії Сюмар та Мустафи Найєма, Чепак зазначила:

"На редакційну політику Савіка Шустера може впливати лише одна людина - Савік Шустер. А з питанням щодо впливу адміністрації на політику Першого національного вам, мабуть, краще звернутися до керівництва Першого, а також до цих журналістів. Так буде правильно".

"Як колишній редактор і колега цих журналістів, можу сказати одне: якби програми Віки Сюмар та Мустафи Найєма з'явилися б на якомусь із телеканалів, я би їх дивилася. І Віка, і Мустафа були дуже яскравими хронікерами в програмі "Шустер live", яку ми в "Савік Шустер студії" виробляли для ТРК "Україна". Я за те, щоб вони мали можливість розвивати свій талант", - додала вона.

На питання, які процеси, пов'язані зі свободою слова, викликають у президента найбільше занепокоєння, Чепак відповіла:

"Свобода слова - сама по собі процес. Я впевнена, що за неї боротися треба завжди, за будь-якої влади. Власне, у президента викликають занепокоєння кризи між власниками ЗМІ та працівниками мас-медіа. Прес-служба вже робила за моєї присутності заяви з цього приводу. Особисто я намагаюся відстежувати такі ситуації, бо для мене як для журналіста це дуже важливо".

За її словами, Янукович "адекватно" сприймає критику на свою адресу.

"Двічі на день йому готують моніторинг, у який входять публікації всіх газет, журналів, теленовини. Критику сприймає адекватно. ТБ дивиться за можливості - у президента дуже напружений графік роботи", - сказала прес-секретар.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: