Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров визнав, що при таких зарплатах брати ще й за "страховку" з людей неможна

Четвер, 28 квітня 2011, 14:18

Перехід на страхову медицину має проводитися поступово і повинен бути обумовлений можливістю українців платити страхові внески.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час відвідування Александрівської клінічної лікарні в Києві у четвер, відповідаючи на запитання про плани щодо впровадження страхової медицини в Україні.

"Він повинен бути поступовим... зараз при такому рівні зарплат - чи можливе ще одне нарахування у вигляді страхових платежів?", - сказав Азаров, цитує "Інтерфакс".

"Ми будемо виходити з того, наскільки наші люди могтимуть платити страхові внески", - зазначив прем'єр.

Азаров також зазначив, що одним із основних елементів реформи системи охорони здоров'я в Україні є можливість диференціації зарплат лікарів.

"Дуже важливим напрямком реформи є можливість для лікаря заробляти залежно від якості тих послуг, які він буде надавати пацієнту. Це в принципі дозволить диференціювати зарплату і збільшити її", - сказав прем'єр.

"Ми досі оплачували ліжко-місця, робочі місця, а сенс реформи в тому, щоб оплачувати якість", - додав Азаров.

За результатами наради щодо реформування системи охорони здоров'я, яку Азаров проводив 26 квітня, було ухвалене рішення про створення робочої групи, яка має доопрацювати 2 законопроекти, необхідні для продовження реформ.

Зокрема, йдеться про законопроект про внесення змін в основи законодавства України щодо охорони здоров'я й у законопроект про реалізацію "пілотного" проекту з реформування системи медичного обслуговування у Вінницькій, Дніпропетровській і Донецькій областях.

Ці законопроекти у вже доопрацьованому вигляді планується внести на розгляд уряду в середині травня нинішнього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування