Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура стверджує, що Луценко не голодує

П'ятниця, 29 квітня 2011, 14:10

Генпрокуратура спростовує інформацію про те, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко у Лук’янівському СІЗО відмовився від їжі.

Про це сказано у заяві ГПУ.

"Захисниками обвинуваченого Луценка та його дружиною в мережі інтернет розповсюджені неправдиві заяви про те, що нібито він оголосив голодування і з 22 квітня 2011 року відмовляється від їжі, у зв’язку з чим нібито погіршився стан його здоров’я", - йдеться у ній.

У Генпрокуратурі наголошують, що ці заяви не відповідають дійсності, "зроблені з метою дискредитації органів слідства та тиску на нього шляхом формування хибної суспільної думки".

За інформацією керівництва Київського СІЗО, Луценко "від їжі не відмовлявся і продовжує приймати її на рівні з іншими затриманими".

"Крім того, Луценко регулярно отримує передачі", - заявили у ГПУ.

Крім того, у Генпрокуратурі спростували інформацію про те, що стан здоров’я Луценка погіршився.

"Стан здоров’я Луценка та умови його утримання постійно контролюються і повністю відповідають установленим нормам", - сказано у повідомленні.


Генпрокуратура звернула увагу захисників Луценка та його рідних "на неприпустимість перекручування фактів та розповсюдження недостовірної інформації про стан слідства".

Як відомо, під час засідання суду, який продовжив термін утримання Луценка під вартою до 5 місяців, він оголосив про початок голодування.

Також цю інформацію підтвердила прес-служба "Народної Самооборони".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування