Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд подумає про обмеження для Луценка терміну ознайомлення зі справою

П'ятниця, 29 квітня 2011, 15:11

Генпрокуратура ініціювала терміновий розгляд у Печерському райсуді Києва 29 квітня питання про встановлення термінів ознайомлення зі справою для адвокатів Юрія Луценка.

Про це повідомляє партія Луценка "Народна самооборона".

"Слідство на чолі із першим заступником генерального прокурора Ренатом Кузьміним у відповідь на вчорашню заяву захисників Юрія Луценка про погіршення стану здоров’я затриманого ініціювало терміновий розгляд у Печерському суді 29 квітня питання про встановлення термінів ознайомлення зі справою для адвокатів Луценка", - сказано в повідомленні.

"Народна самооборона" стверджує, що слідство нехтує при цьому нормами Кримінально-процесуального кодексу України.

Соратники Луценка зазначають, що закон не може мати зворотної дії, "а зміни до КПК, що були поспіхом ухвалені угодовцями режиму з так званої коаліції тушок уже в той період, коли Луценко та його адвокати знайомилися зі справою, жодним чином не може стосуватися екс-міністра".

Вони також стверджують, що "процес ознайомлення Луценка зі справою затягує саме слідство".

"Більше трьох місяців адвокати екс-міністра домагалися права на фотофіксацію справи, не кажучи вже про задоволення інших, передбачених Кримінально-процесуальним кодексом, моментів", - сказано в повідомленні.

"Фактично можливість робити ксерокопії з матеріалів кримінальної справи адвокати І.Фомін та В.Орлов отримали 4 квітня 2011 року. На цей час відкопійовано матеріали, які містяться в 38-ми із 47 томів кримінальної справи", - зазначає "Народна самооборона".

"Однак жодної копії матеріалів досудовим слідством адвокатам не дозволено винести за межі приміщення Головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ. Отже, захисники вимушені робити виписки з тих же самих матеріалів, з яких зроблено копії. Тим самим збільшуються і терміни ознайомлення зі справою", - пояснює партія.

Соратники Луценка переконані, що Генпрокуратура прагне "за допомогою кишенькового Печерського суду столиці обмежити терміни ознайомлення адвокатів Луценка зі справою" і тим самим "позбавити екс-міністра можливості повноцінного захисту у суді".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування