Азаров обіцяє позбуватися "гальмівних" чиновників

Середа, 11 травня 2011, 10:46

Уряд відкриє спеціальну гарячу лінію для підприємців, на яку вони зможуть повідомити про незаконні перевірки податкової служби, або міліції.

Про це на засіданні Кабміну у середу заявив прем’єр Микола Азаров.

Він нагадав, що Державній податковій службі і МВС заборонено перевіряти малі підприємства.

"Реакція уряду на незаконні перевірки буде одна – негайно припинити і покарати ініціаторів. А щоб підприємці могли негайно повідомити про факт перевірки щойно вона почалася, оскаржити незаконні дії, урядовий портал і кол-центр запровадить спеціальну гарячу лінію оперативного реагування", - сказав Азаров.

Він також заявив, що "уряд зробить травень місяцем відвертого діалогу з бізнесом".

"Разом з учасниками ринку ми визначимо порядок денний для вдосконалення відносин влади і бізнесу", - сказав прем’єр.

"Нам потрібне генеральне прибирання в дозвільній і контрольній системі. Кожне міністерство і відомство протягом місяця повинне прозвітувати перед суспільством, що у сфері його компетенції зроблено, щоб спростити здійснення економічної діяльності…", - додав він

Азаров також доручив усім членам Кабміну, главам місцевих адміністрацій протягом поточного місяця особисто взяти участь у засіданнях відповідних організаційних рад, а також "обговорити реальні проблеми інвестиційного клімату на засіданнях громадських колегій".

"Я вимагаю від усіх членів уряду, щоб сьогодні ж до всіх керівників, які відповідають за видачу дозвільних сертифікатів, ліцензій було доведено: жодні пояснення щодо причин затримки, тяганини з видачею дозволів не приймаються", - сказав також прем’єр.

"Відмова без законних підстав – це грубе порушення законодавства, яке тягне за собою негайне звільнення чиновника. Інакше не можна. З такими гальмівними чиновниками Україна не має шансів вийти на європейський рівень. Корупція, чиновницьке свавілля блокують економічний розвиток країни, відбивають віру і бажання працювати", - додав він.

Українська правда

.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування