Російська Дума вимагає покарати львівських націоналістів

Середа, 11 травня 2011, 11:23

Державна Дума Російської Федерації закликає українську владу вжити заходи у відношенні організаторів провокацій у місті Львові 9 травня.

Про це говориться в заяві "У зв’язку з екстремістськими проявами в м. Львові під час святкування Дня Перемоги", яку Держдума ухвалила в середу за основу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Депутати Державної Думи вважають, що організатори й учасники блюзнірських провокацій у Львові повинні бути негайно покарані відповідно до законодавства України", - ідеться в документі.

"Велике обурення викликають дії тих, хто не може змиритися з вироком історії і чинить брудні провокації у дні, коли все людство віддає свій безумовний борг пам’яті полеглим за мир і свободу й відзначає перемогу над абсолютним і незаперечним злом", - заявляють російські парламентарі.

У документі говориться, що "представники низки українських націоналістичних організацій за фактичного потурання влади Львова скоїли акти вандалізму у відношенні головних символів Перемоги, напали на ветеранів Великої Вітчизняної війни, розтоптали меморіальний вінок, який мав бути покладений на військовому цвинтарі".

Разом із тим, Держдума РФ висловлює впевненість, що події у Львові "не мають ніякого відношення до офіційної політики Києва й ніяк не вплинуть на позитивний розвиток російсько-українських відносин".

Як відомо, 9 травня в російських дипломатів дорогою до Пагорба Слави у Львові відібрали й розтоптали вінок, який генконсул Росії Олег Астахов збирався покласти на військовому цвинтарі.

Крім того, на Пагорбі Слави сталися зіткнення представників проросійських організацій з одного боку і громадських організацій українських націоналістів з іншого, у які потрапили й ветерани війни 1941-1945 років.

Представник МЗС РФ згодом заявив, що в Росії розраховують, що українська влада покарає винних у інциденті у Львові й що подібне у відносинах двох країн не повториться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування