Рада відсудила собі дачу Брежнєва

Середа, 11 травня 2011, 17:04

Пансіонат "Гліцинія" під Ялтою, де любили відпочивати Микита Хрущев, Леонід Брежнєв і Михайло Горбачов, перейшов у розпорядження Верховної Ради. 

Як стало відомо "Делу", право парламенту України на відомий пансіонат, що займає територію в 20 га прибережної смуги Чорного моря, підтвердили цього року вже дві судові інстанції - Севастопольський госпсуд і Севастопольський апеляційний господарський суд.

Суперником парламенту в суперечці за "Гліцинію" виступає "Міжнародний дитячий центр "Артек", що входить у структуру Державного управління справами при президенті України. 

Сторони ведуть судову війну за коштовний майновий комплекс на березі Чорного моря вже декількох років.

Половина території пансіонату — це пам'ятник садово-паркового мистецтва в Лівадії, решта — ботанічний заповідник. На території "Гліцинії" знаходиться більш 10 тис. кв. м житлових і інших приміщень.

Конфлікт навколо пансіонату "Гліцинія" має довгу історію.

До 1997 року він перебував на балансі санаторію Верховної Ради "Нижня Ореанда". Потім його передали податковій адміністрації. У 2004-му Кабмін Віктора Януковича перевів "Гліцинію" у відання Держуправління, яким тоді керував Ігор Бакай.

Після цього пансіонат був закріплений за Міжнародним центром "Артек", незважаючи на відстань між ними в 40 км.

Пізніше Ігор Бакай надав право дитячому таборові на відчуження пансіонату. Таким чином, один із найбільш престижних пансіонатів на чорноморському узбережжі був проданий російському ВТБ Банку.

Вартість будівель і споруд здравниці в договорі купівлі-продажу була оцінена в 77,9 млн. грн. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News